Nieuws

25 juni 2008 - Het nieuwe EU-bestrijdingsmiddelenbeleid, dat de EU-landbouwministers op 23 juni 2008 hebben afgesproken, is slecht nieuws voor de gezondheid en voor het milieu.
23 juni 2008 - Greenpeace is positief over de toezegging van sojahandelaren om ook het komende jaar niet te handelen in soja uit de Amazone waarvoor ontbost is. Abiove verlengt het huidige moratorium.
20 juni 2008 - Het Kabinet haalt de doelen voor duurzame energie onderuit. Blijkens het Energierapport 2008 hoeft het aandeel duurzame elektriciteit in Europa pas in 2050 te zijn gestegen tot een schamele 40 procent in plaats van in 2020.
20 juni 2008 - Volgens ECN laat het Energierapport 2008 aan duidelijkheid te wensen over en laat het kansen voor leiderschap liggen. Een duidelijke routekaart met concreet beleid ontbreekt.
20 juni 2008 - Er is een fundamentele verandering van onze energievoorziening nodig om het hoofd te bieden aan de stijgende energievraag en de stijgende CO2-uitstoot. Aldus de conclusies van het Energierapport 2008.
16 juni 2008 - Een onafhankelijke studie van CLM wijst uit dat het beleid voor het toestaan van megastallen gebaseerd is op rapporten die de effecten van de megastallen te optimistisch voorstellen.
13 juni 2008 - Minister Cramer van VROM kondigt herziene regelgeving aan, waarmee de geluidproductie van windmolens beter kan worden beoordeeld. De besluitvorming over plaatsing van windmolens wordt hierdoor verbeterd.
10 juni 2008 - Vandaag hebben de ministers Verburg van LNV en Cramer van VROM het convenant 'Schone en Zuinige Agrosectoren' met vele partijen in de agrosector ondertekend. Het doel is om te komen tot energiebesparing.
28 mei 2008 - Uit een onderzoek in opdracht van Zembla en Natuur en Milieu blijkt dat kinderen in de omgeving van Corus vijf tot veertien maal hogere concentraties van chroom, tin en molybdeen in hun haren hebben dan normaal.
28 mei 2008 - Oliemaatschappijen geven geen openheid over de biobrandstoffen die zij bijmengen bij benzine en diesel. Dit blijkt uit een vandaag gepubliceerde enquête onder zestien oliemaatschappijen en biodieselproducenten.
26 mei 2008 - Vandaag ontving minister Cramer van Milieu het eindrapport van de Taskforce verlichting. Samen met marktpartijen, gemeenten en provincies zal Cramer de voorstellen gaan uitvoeren.
21 mei 2008 - In de afgelopen tien jaar is een sterke toename van de luchtvervuiling boven Oost Azië waargenomen. Dat is een van de opmerkelijke resultaten van satellietmetingen van stikstofdioxide.
21 mei 2008 - De provincie Flevoland, de Koepel Windenergie Noordoostpolder, gemeente Noordoostpolder en het Rijk gaan zich sterk maken voor versnelde realisatie van het grootste windenergiepark op land in Nederland.
16 mei 2008 - De Amerikaanse regering heeft besloten om de ijsbeer met ingang van 15 mei 2008 op de lijst van beschermde diersoorten te zetten. Een belangrijke stap, waar al maanden op werd gewacht.
15 mei 2008 - De grote toename van stikstofverbindingen in het milieu heeft wereldwijd ernstige gevolgen voor onder andere de menselijke gezondheid, biodiversiteit en het veranderende klimaat.
15 mei 2008 - De Otapan is klaar om naar Turkije te vertrekken. De laatste belemmeringen voor het overbrengen van het asbestvrij gemaakte schip zijn opgeheven. Daarmee komt een eind aan een langdurig verblijf in Nederland.
24 april 2008 - De gevolgen van klimaatverandering op de Noordpool voltrekken zich sneller en zijn groter dan ooit door de wetenschap is voorspeld. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds.
23 april 2008 - Onderzoekers van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) hebben een eenvoudige methode ontwikkeld om het rendement van kristallijn silicium zonnecellen met zes procent te verhogen.
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Filter